0
Winkelwagen
€ 0,00
Meer informatie /

Retwist koolmonoxidemelder

Retwist koolmonoxidemelder, de veiligste oplossing


Koolmonoxide staat niet voor niets bekend als een sluipmoordenaar. Jaarlijks overlijden er in Nederland daarom een tiental mensen en belanden 150 mensen in het ziekenhuis. De Retwist koolmonoxidemelder is de veiligste manier om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Dit innovatieve product van Nederlandse bodem kan zo levens redden. Vandaar dat klimaatspecialist KTC graag installatiebedrijven en professionals adviseert hoe zij hun klanten kunnen voorzien van effectieve maatregelen tegen koolmonoxide vergiftiging zoals de Retwist koolmonoxidemelder en andere producten.

De innovatie van de Retwist koolmonoxide melder

De Retwist CO-Switch is veiliger dan reguliere koolmonoxidemelders. De meeste melders slaan alleen alarm. Mensen gaan dan vaak kijken wat er aan de hand is en krijgen daardoor meer koolmonoxide binnen. De Retwist koolmonoxidemelder heeft echter een schakelstekker die verbonden is met de cv-ketel. Bij detectie van koolmonoxide waarschuwt de Retwist koolmonoxidemelder niet alleen met lichtsignalen en luid alarm, maar schakelt ook direct de cv-ketel uit. De toevoer van koolmonoxide stopt en het gevaar is letterlijk uitgeschakeld.

De Retwist koolmonoxidemelder installatie voor de vakman

De Retwist CO-Switch is geschikt voor gesloten cv-ketels en verbrandingsapparaten in afgesloten stookruimtes. De installatie van de Retwist koolmonoxidemelder is zeer eenvoudig. De montageplaat compleet met schroeven en pluggen wordt meegeleverd. Bij voorkeur wordt de Retwist koolmonoxidemelder aan het plafond gemonteerd op minimaal 30 centimeter van de wanden. Als dit niet mogelijk is, wordt geadviseerd om de Retwist koolmonoxidemelder op 1.40 meter hoogte aan de wand te bevestigen op enige afstand van de cv-ketel. Vervolgens is het een kwestie van de Retwist koolmonoxidemelder schakelstekker in het stopcontact te steken en de stekker van de cv-ketel hierop aan te sluiten.

De kwaliteit van de Retwist koolmonoxidemelder

Deze innovatie in koolmonoxidemelders is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en voldoet vanzelfsprekend aan de hoogste kwaliteitseisen en normen: NEN 50291-1:2017 en KIWA goedkeuring. Doordat de Retwist koolmonoxidemelder op netstroom is aangesloten en geen batterijen gebruikt, beschermt de Retwist koolmonoxidemelder wel 10 jaar zorgeloos tegen koolmonoxidevergiftiging. Wilt u meer weten over de Retwist koolmonoxidemelder of andere klimaatoplossingen, zoals gasdetectie, HVAC componenten, warmtepompen of gebouwautomatisering, dan kunt u terecht bij KTC, de specialist in klimaattechniek. Wij zijn bereikbaar via 033 - 888 6799 / 06 5088 1549 en info@ktc-nederland.com. Bij ons kunt u ook terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek of een offerte.

Koolmonoxide en Brandweer
KTC

Haarlerberg 12
3825CD Amersfoort
Nederland

T      +31 (0)338886799
M    +31 (0)650881549
E     info@ktc-nederland.com
B     NL862799867B01
C     83264493

Voordelen van KTC

  • Jarenlange ervaring
  • Technische oplossingen
  • Betaalbaar voor elke ondernemer
  • Heldere afspraken en persoonlijke service
  • Flexibiliteit en service voor diverse merken

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
-->
© 2021 KTC Nederland