0
Winkelwagen
€ 0,00
gasdetectie-stationaire-opstellingen-onebox
ONEBOX

gasdetectie systeem

 

Alle benodigdheden in één doos, compleet met de opstart na installatie voor een vaste scherpe prijs 

Stookruimten zijn er verschillende maten en soorten, van groot tot klein en van modern tot een oudere ruimte. In relatie tot gasdetectie in stookruimten is de regelgeving vanuit het bouwbesluit eenvoudig, een explosie veroorzaakt door een ontbranding van opgehoopt gas mag de constructie van het bouwwerk niet doen bezwijken. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, door het plaatsen van een explosiewand of -luik dat de druk van explosie gecontroleerd laat ontsnappen, een zgn. drukontlasting is hiervan een goed voorbeeld. 

Dergelijke oplossing zijn bij ondergrondse stookruimten vaak lastig. We zijn dan aangewezen op een oplossing van een gelijkwaardige aard. Dit kan heel goed gasdetectie zijn. Gasdetectie is vaak betrekkelijk eenvoudig aan te brengen, is in vergelijking tot de stookinstallatie goedkoop en is een zeer doeltreffende oplossing. Door vroegtijdige detectie van lekkend gas kunnen we de gastoevoer afsluiten en de stookruimte veilig stellen. 

De opbouw gasdetectie installatie voor stookruimten bestaat uit een Compacte centrale. 2 stuks gas detectoren voor aardgas (CH4) plafond montage. Een flitser sirene om te kunnen signaleren dat er een gasalarm is (optioneel een extra signaalgever leverbaar). Uw installateur kan u adviseren betreffende de juiste afsluiter in de gasleiding en deze plaatsen. De OneBox centrale is voorzien van een stuursignaal om de gasklep te sluiten in geval van Gas Alarm. Tevens zijn er relais voorzien om de flitser / sirene aan te sturen.
In het geval van een stookruimte met een speciale eis voor explosie veilige apparatuur, kunnen wij u ook van dienst zijn met een maatwerk oplossing. 

ONEBOX pdf

KTC

Haarlerberg 12
3825CD Amersfoort
Nederland

T      +31 (0)33-888 6799
M    +31 (0)65-088 1549
E     info@ktc-nederland.com

Over ons

KTC (Karsten Technical Components) levert technische oplossingen voor de HVAC- en koeltechnische markt en beschikt over een jarenlange ervaring. KTC staat voor flexibiliteit en service voor diverse merken.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 KTC Nederland