0
Winkelwagen
€ 0,00
Meer informatie /

Gasdetectie stookruimten

Gasdetectie in stookruimten

Stookruimten zijn er in verschillende maten en soorten, van groot tot klein en van modern tot een oudere ruimte. In relatie tot gasdetectie in stookruimten is de regelgeving vanuit het bouwbesluit eenvoudig, een explosie veroorzaakt door een ontbranding van opgehoopt gas mag de constructie van het bouwwerk niet doen bezwijken. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, door het plaatsen van een explosiewand of -luik dat de druk van explosie gecontroleerd laat ontsnappen, een zgn. drukontlasting is hiervan een goed voorbeeld. 

Dergelijke oplossing zijn bij ondergrondse stookruimten vaak lastig. We zijn dan aangewezen op een oplossing van een gelijkwaardige aard. Dit kan heel goed gasdetectie zijn. Gasdetectie is vaak betrekkelijk eenvoudig aan te brengen, is in vergelijking tot de stookinstallatie goedkoop en is een zeer doeltreffende oplossing. Door vroegtijdige detectie van lekkend gas kunnen we de gastoevoer afsluiten en de stookruimten veilig stellen. 

De opbouw gasdetectie installatie voor deze toepassing is afhankelijk van de omvang diversiteit van de stookruimten, de indeling van de stookruimte en de wensen van de opdrachtgever, vaak een installateur of een VVE van een appartementencomplex. KTC adviseert u graag over de toe te passen gasdetectie apparatuur. Het systeem bestaat uit gas detectoren, welke worden aangesloten op een controller die de signalen van de detectie verwerkt, en een elektrische gasklep kan aansturen. Daarnaast is het gebruikelijk om een alarmgever te plaatsen in de stookruimten evenals een signalering bij de toegang van de stookruimte. Desgewenst kan het systeem aangesloten worden op uw gebouwbeheerssysteem of zijn er verschillende communicatieopties mogelijk als SMS-functies, om een melding door te sturen als de ruimte onbemand is. 

Naast stookruimten voor appartementsgebouwen of utiliteitspanden komen wij vaak ook stookruimten tegen in de industrie, deze vergen vaak al een meer specifieke aanpak. Onze leveranciers hebben dan ook bijvoorbeeld de gehele commerciële en technische dienst geschoold op het gebied van ATEX-richtlijnen zodat zij goed deze situaties kunnen beoordelen en u kunnen adviseren op dit gebied. Daarnaast zijn zij uiteraard VCA en ISO gecertificeerd.

Vermelding betreffende NEN Normen, 
-NEN 1990, NEN 1991-1-7, NEN 3028. 
KTC

Haarlerberg 12
3825CD Amersfoort
Nederland

T      +31 (0)338886799
M    +31 (0)650881549
E     info@ktc-nederland.com
B     NL862799867B01
C     83264493

Voordelen van KTC

  • Jarenlange ervaring
  • Technische oplossingen
  • Betaalbaar voor elke ondernemer
  • Heldere afspraken en persoonlijke service
  • Flexibiliteit en service voor diverse merken

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
-->
© 2021 KTC Nederland